Echografie

Echografie op onze praktijk 

In het Fysiotherapeutisch Centrum Vianen werken therapeuten die speciaal zijn opgeleid om een echografisch onderzoek te kunnen doen en de beelden te interpreteren. Echografie kan goed gebruikt worden om structuren die met het bewegingsapparaat te maken hebben zoals pezen, spieren, slijmbeurzen en gewrichtsbanden in beeld te brengen. 

Dankzij echografie kan jouw fysiotherapeut beter inschatten wat de beste behandeling voor jou kan zijn. 

Wat is echografie? 

Bij echografie wordt via een soort handvat geluidsgolven het lichaam in gestuurd. Het echografie apparaat kan deze geluidsgolven omzetten in beelden. Net als een vleermuis geluidsgolven in het donker inzet om de omgeving te kunnen “zien”. Zo kunnen we als het ware onder de huid kijken of het weefsel verdikt is, of er scheurtjes zitten en of er vocht of verkalking in het weefsel zit. 

Echografie is niet schadelijk en de geluidsgolven zijn niet pijnlijk. Je voelt er niets van, behalve de gel die op de huid aangebracht moet worden om een goede geleiding van de geluidsgolven mogelijk te maken. 

Kosten echografie 

Bij het Fysiotherapeutisch Centrum Vianen worden geen extra kosten in rekening gebracht voor het echografisch onderzoek. De therapeut kan de echografie inzetten om extra informatie te krijgen naast het lichamelijk onderzoek. Ook de fysiotherapeuten die zich niet gespecialiseerd hebben in ons Fysiotherapeutisch Centrum Vianen kunnen naast hun eigen onderzoek een collega die zich gespecialiseerd heeft in echografie vragen om een echo te laten maken. 

Onze echografisten zijn 

Tera Bakker 0347 745331 

Rita van Kouwen 0347 745325  

Olaf van ’t Veen 0347 745329 

Ernst-Jan de Boom 0347-745320/321