Fysiotherapie in Vianen

Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie is een paramedisch beroep dat zich richt op klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat, dat wil zeggen met klachten en het voorkomen ervan in spiere
n, pezen en gewrichten.

Bij de eerste afspraak vormt de fysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten, door u eerst vragen te stellen en u vervolgens te onderzoeken. Op basis daarvan kan de fysiot
herapeut samen met u een specifiek behandelplan opstellen.

Hoe wordt er behandeld? 

Een belangrijk onderdeel van de behandeling is het geven van adviezen en voorlichting. Door gerichte begeleiding leert u zo optimaal mogelijk te bewegen. Zo wordt u zich bewust van wat uw problemen veroorzaakt. Dit is om de klachten te verminderen en herhaling of verergering te voorkomen.
Een ander onderdeel dat meestal in de behandeling voorkomt is oefentherapie. Oefentherapie is bedoeld om de bewegingsmogelijkheden van gewrichten te beïnvloeden en de spiercoördinatie en/of spierkracht te vergroten.

Daarnaast is het ook om een betere houding aan te leren, een beter evenwicht te realiseren of bewust te leren ontspannen. Als onderdeel van deze behandeling doet u dan vaak zelfstandig oefeningen thuis.
Ter ondersteuning van de oefentherapie kan de fysiotherapeut tevens gebruik maken van manuele technieken, (bindweefsel)massage en fysiotechniek.
De fysiotherapeut baseert hierbij zijn werk zoveel mogelijk op wetenschappelijke inzichten en vertaalt die kennis in zijn praktijk.