Sport medische behandeling – Fysiotherapeutisch Centrum Vianen – Vianen

Sport medische behandeling

Sport medische behandeling

Als sporter wil je weer zo snel mogelijk herstellen na blessure en/of operatie. Het is echter van belang dat het herstel op een goede, verantwoorde en sportspecifieke manier gebeurt.
Als bij fysiotherapeutische behandeling van een sportblessure blijkt dat extra medische ondersteuning noodzakelijk is kan arts voor sportgeneeskunde Hans van Elst worden ingeschakeld. Hans van Elst is verbonden geweest aan het Universitair Centrum voor Sportgeneeskunde. Hans van Elst heeft nu zijn eigen praktijk als arts voor sportgeneeskunde bij Fysiotherapeutisch Centrum Vianen.

Wat doet de arts voor sportgeneeskunde? 

Sportgeneeskunde is het medisch specialisme dat zich richt op het bevorderen en herstellen van de gezondheid van deelnemers aan sport en sportieve activiteiten. Ook richt het zich op het bevorderen, waarborgen en herstellen van de gezondheid van mensen met chronische aandoeningen door sport en bewegen. Bij beiden wordt uitdrukkelijk rekening gehouden met de sportspecifieke belasting en belastbaarheid.

De arts voor sportgeneeskunde geeft advies en behandeling bij 

–    Sportblessures, zoals een knie- , en enkelblessures
–    Andere sportgerelateerde problemen, bijvoorbeeld vermoeidheidsklachten
–    Verantwoorde sportbeoefening bij chronische ziekten, bijvoorbeeld astma of hoofdpijn.

De arts voor sportgeneeskunde verricht preventieve sportmedische onderzoeken , verplichte advisering bij sommige sporten (licentiekeuringen) en sportkeuringen op vrijwillige basis.

Sportrevalidatie 

De orthomanueel arts helpt topsporters weer terug brengen op hun hoogste topsportniveau en zorgt dat breedtesporters zo verantwoord mogelijk weer hun sport oppikken en aan het werk kunnen.
U kunt een afspraak maken bij de orthomanueel. Een afspraak is zo gemaakt door de receptie van Fysiotherapeutisch Centrum Vianen te bellen.

Een goede samenwerking tussen de arts voor sportgeneeskunde en de fysiotherapeut is belangrijk voor uw therapie. De fysiotherapeuten van Fysiotherapeutisch Centrum Vianen behandelen sportblessures na verwijzing door de sportarts of via een rechtstreekse afspraak bij de receptie van Fysiotherapeutisch Centrum Vianen.

Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met Hans van Elst: Tel.:  0347 745 330 / 06 29097062
E-mail : hvanelst@hotmail.com