Podoposturale therapie / podologie in Vianen

Podoposturale therapie / podologie

Bij Fysiotherapeutisch centrum Vianen vindt u dé Specialist in beweging
Voetproblemen, rugklachten, hoofdpijn, nek en schouderklachten?

Veel van deze lichamelijke klachten kunnen worden veroorzaakt door voetafwijkingen. De podoposturaal therapeut kan een oplossing bieden. Na een voetonderzoek en een houdinganalyse is het mogelijk dat er bepaalde afwijkingen worden geconstateerd. De podoposturaal therapeut kan dan een behandelplan opstellen.

Wanneer ga je naar de podoposturaal therapeut

Als je voetklachten hebt of klachten aan het houding- en bewegingsapparaat (bijvoorbeeld rugklachten) die door voet- of standsafwijkingen worden veroorzaakt kan de podoposturaal therapeut de problemen oplossen of verminderen.

Hoe werkt de podoposturaal therapeut

Podoposturale therapie is een therapie die zich richt op het voorkomen en behandelen van het houding- en bewegingsapparaat (bv. rug, nek en been klachten).

De podoposturaal therapeut maakt hierbij gebruik van dunne kurken zooltjes (proprioceptieve zolen). Deze elementen geven prikkels aan sensoren in de voet waardoor invloed wordt uitgeoefend op spieren in bv. been, rug en nek. Hierdoor kan de houding positie beïnvloed worden waardoor klachten verminderen of verdwijnen. Podoposturale therapie/podologie richt zich vooral op klachten van de voet. Hiervoor worden corrigerende of druk ontlastende zolen vervaardigd (de zgn. mechanische zolen).

Hoe kom je bij de podoposturaal therapeut/podoloog

U kunt met of zonder verwijzing van de arts naar de podoposturaal therapeut/podoloog . Als uw arts podoposturale therapie/podologie adviseert, heeft u een verwijzing nodig. Met deze verwijzing maakt u een afspraak bij Fysiotherapeutisch Centrum Vianen. Als u zelf podoposturale therapie/podologie noodzakelijk vindt, kunt u zonder verwijzing zelf een afspraak maken. Voor informatie of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met Bastiaan Plomp:
Tel: 0346 – 575047
E-mail:  info@podomaarssen.nl