Debbie Tix – Fysiotherapeutisch Centrum Vianen – Vianen

Debbie Tix

Debbie Tix

Algemeen fysiotherapeute, Fysiotherapeute op Haptonomische basis, Mindfullness
Beschikbare dagen:
  • Dinsdag
  • Donderdag
  • Vrijdag

Specialisatie: Algemeen fysiotherapeute, Fysiotherapeute op Haptonomische basis, Mindfullness

Telefoonnummer: 0347- 745 332 (dinsdag en donderdag) en 0347- 745320 (vrijdag)

BIG-nummer: 19064385604

Aanwezig:  Dinsdag, Donderdag en Vrijdag

Ik ben afgestudeerd aan de Hogeschool van Utrecht in 2005 en ik ben werkzaam als algemeen fysiotherapeute. Ik werk onder andere met triggerpointtherapie, medical taping, medische fitness en balans- en stabiliteitstraining.

Sinds 2012 mag ik werken op haptonomische basis, na het afronden van een tweejarige opleiding aan de Academie voor Haptonomie in Doorn. Haptonomie richt zich op het bewust zijn van de signalen die je lichaam geeft. Door in contact te staan met je lijf, kun je in contact staan met je omgeving en de signalen bewust waarnemen. Het contact maken doe je vooral door het voelen en observeren van reacties. Aan de hand van oefeningen probeer ik je hierbij op weg te helpen. Als je meer wilt weten over haptonomie klik dan hier.

In 2016 heb ik een extra scholing gevolgd in het toepassen van Mindfulness binnen de fysiotherapie. Mindfulness is het oefenen van je aandacht en een vorm van training waarbij je met nieuwsgierige aandacht en zonder automatische reacties (of oordeel) bewust bent van fysieke ervaringen, stemmingen, gevoelens en gedachten. Wanneer je meer wilt weten over mindfulness klik dan hier.

Ik ben erg geïnteresseerd in de samenwerking tussen lichaam en geest dat wil zeggen; bijvoorbeeld de invloed van gedachten, stress of ervaringen. Mijn werkwijze is dan ook holistisch waarbij ik altijd de hele mens in beschouwing neem. Daarbij hecht ik ook veel waarde aan een gezonde leefstijl (zoals bewegen en voeding) in de bestrijding/ het voorkomen van lichamelijke klachten. Hiervoor werk ik graag samen met de andere collega’s binnen onze praktijk.

Terug naar overzicht